skip to Main Content
Voordelen Van Planten In Je Woning

Voordelen van planten in je woning

Door aan je woning planten toe te voegen haal je de natuur naar binnen. Het geeft een leuke look aan je woning en ze hebben ook nog goede voordelen. Lees hier welke voordelen er aan planten in je woning zitten.

Planten in woning

Schone lucht in huis

Planten zorgen voor een schone lucht in huis. Planten zetten namelijk wanneer ze licht krijgen, koolstofdioxide om in zuurstof. Deze reactie heet fotosynthese. Daarnaast breken ze ook schadelijke stoffen af. Handig dus om in huis te hebben.

Betere nachtrust

Door planten in je kamer te plaatsen heb je een betere nachtrust. Planten regelen namelijk de luchtklimaat in je kamer en het zorgt voor meer zuurstof. Dit samen met de rustgevende eigenschap laten planten je beter slapen. Hang hiervoor planten boven je bed.

Minder stress

Onderzoek heeft aangetoond dat planten in huis zorgen voor minder stress. Uitzicht op de groene kleur van planten werkt rustgevend waardoor mensen die zich in een groene ruimte bevinden een lagere bloeddruk hebben, zich vrolijker voelen en meer ontspannen.

Verminderd verkoudheid

Planten in huis verminderen de kans op verkoudheid en een verstopte neus met 30%. Dit komt omdat ze de luchtvochtigheid verhogen en de stofdeeltjes afnemen.

Betere akoestiek

Planten absorberen geluid met hun bladeren. Zo zorgen ze dus voor een betere akoestiek in je woning. Dit is handig omdat een goede akoestiek in je woning handig is voor

Planten in je woning

Soorten kamerplanten

Wanneer je een grote plant voor in de woonkamer wil is Strelitzia nicolai een goede plant, deze plant heeft veel licht nodig en regelmatig water. De plant heeft een jungle look en staat mooi in de woonkamer. Wanneer je een plant in je slaapkamer wil hebben is Monstera Deliciosa een goede plant. Deze plant is middelgroot en heeft niet veel licht en water nodig. Deze plant wordt ook wel gatenplant genoemd, dit komt doordat er gaten in de bladeren zitten.

Back To Top