skip to Main Content
Akoestiek Van Je Woning Verbeteren

Akoestiek van je woning verbeteren

Wanneer je gaat verhuizen staat de woning helemaal leeg. Als je dan praat galmt het in je woning, omdat het geluid tegen alle muren weerkaatst en niet opgevangen kan worden. Dan hoor je mensen vaak zeggen: ‘Het galmt hier, want het staat nog leeg.’ Maar wat als het nog steeds galmt wanneer je alle meubels neer hebt gezet. Dan is de akoestiek van je woning niet goed. Om dit probleem te verhelpen geef ik je een paar handige tips.

Akoestiek woning verbeteren

Stoffen meubels neerzetten

Stoffen meubels zorgen voor een goede akoestiek. Je kan bijvoorbeeld een stoffen bank neerzetten in de woonkamer. Dit is een groot item en zorgt al snel voor een goede akoestiek. Een ander meubel dat je in stof kan neerzetten zijn de eetkamerstoelen. Of denk aan accessoires zoals stoffen lampenkappen, een plaid of kussens voor op de bank.

Grote oppervlaktes akoestisch maken

In je woning heb je grote oppervlaktes zoals de vloer, de muren en het plafond. Het is belangrijk om deze oppervlaktes akoestisch te maken, dit is namelijk een grote factor in je woning. Het makkelijkste is om de vloer akoestisch te maken, dit doe je namelijk door als vloerbekleding een zacht materiaal te gebruiken. Voorbeelden van zachte vloerbekledingen zijn: Vinyl, Linoleum, tapijt en kurk. Wanneer je een harde vloerbekleding hebt, kan je een vloerkleed neerleggen. Om de muren akoestisch te maken kan je wanddecoraties ophangen. Er zijn ook wanddecoraties met geluidsabsorberende werking.

Gordijnen voor de ramen hangen is ook een goede manier om de akoestiek in je woning te verbeteren. Dit is verstandig om te doen wanneer je grote ramen hebt in je woning.

Wanneer al deze tips niet helpen kan je nog akoestische panelen aan het plafond bevestigen. Of een doek ophangen, maar dat moet wel passen bij het interieur van je woning.

Akoestiek woning

Accessoires die kunnen helpen voor de akoestiek

Het neerzetten van planten in je woning kan helpen bij het opvangen van het geluid. Planten hebben namelijk een geluidsabsorberende werking. Het geeft ook nog eens een natuurlijke look aan je woning. Je kan ook een boekenkast neerzetten en vullen met boeken. Boeken hebben dezelfde absorberende werking als planten.

Wanneer je deze tips opvolgt moet de akoestiek in je woning uitstekend zijn en hoef je je niet meer te ergeren aan het galmende geluid in je woning.

 

Back To Top